No plastik je fanastik. Uključi se 2.1.2018. – doniraj 1 kn!

Veliko finale šibenske Adventure, jedinoga plastic-free Adventa u Hrvatskoj osim koncerta Nene Belana i Fiumesa obilježit će i ekološka akcija ‘No plastik je fantastik!’.

Pozivamo sve Adventuriste da Novu 2018. započnu simboličnom donacijom – 1 kn za čišćenje šibenskoga podmorja! Simbolična gesta, ali vrlo jaka poruka! Donacije od 1 kn moći ćete ubaciti na svakoj od kućica, u za tu prigodu posebno označene kutije. Aktualizirajmo problem plastifikacije prirode koja sustavno uništava floru i faunu. No plastik je fantastik, a Adventura je već do sada spriječila da više od 150.000 komada jednokratne plastične ambalaže završi u prirodi.

Šibenska Adventura jedini je plastic free Advent u Hrvatskoj. Što to ustvari znači, pročitaj ovdje.

Iako se Adventura bliži kraju, plastic-free priča tek počinje jer je riječ o opsežnom, sveobuhvatnom i dugoročnom procesu koji se tiče svih nas, pa je tako i akcija čišćenja podmorja predviđena na Svjetski dan planeta Zemlje, 22. travnja 2018. Pozivamo sve ekološki osviještene sugrađane, udruge i institucije da nam se pridruže u akcijama čišćenja koje će u travnju biti organizirane. Zajedno trebamo prenijeti snažnu poruku i opravdati činjenicu da se Šibenik kreće na putu ka pametnim i ekološki održivim gradovima. – poručili su organizatori Adventure.

Pod imperativom ekološke osviještenosti, naša će ekološki osviještena božićna bajka svoj doprinos očuvanju prirode dati i duboko u 2018. godini kad će nas još jednom podsjetiti da nastavimo živjeti plastic-free, i danas i sutra.

Budi i ti za plastic-free!

2017-12-31T10:13:17+00:00
Podjeli na Facebooku
Podjeli na Twitteeru
Podjeli e-mail poruku